Skip to main content

[K-Drama Info] Dr Joo Won Datang...!

Assalamualaikum n hai...

Hello, bagi peminat setia K-drama , lebih2 lagi pelakon Joo Won yang baru2 ni berlakon dalam drama medical thriller, YongPal-i (kat OneHD tulis 'The Gang Doctor'),,, 

Image result for joo won yong pal poster



Ada berita baik buat korang...

Hadam betul2 gambar bawah ni~^^



 


Okay nampak tarikh tu kan?

Hahaha...

Yeah dear...

Di bawah anjuran ONE HD...

Dr. Joo Won akan datang ke Indonesia then Singapore pulak pada Oktober ni!!!

Neomu joah hae?
Suka tak? Suka tak? Hahha.

*aku tak berapa... kenapa dia tak datang Malaysia sekali? -_-*
Dahlah aku minat dia sejak dia berlakon dalam drama Kim Takgu 5 tahun lepas :(

Siapa yg pernah tgk Joo Won oppa berlakon dalam tiap K-drama je akan faham kenapa boleh fall in love giler dgn tiap watak yg oppa ni lakonkan :(

2x dah dia bawak watak doc, tapi belum ada rezeki utk aku nak jumpa our Dr oppa ni...
Tiap kali drama baru, memang teramat kagum dgn improvement oppa ni~^^

Hurrrmmm, gwaenchanha-yooonnggg~
*sambil buat muka pasrah. haha*

Tak apa lah...

Tapi siapa yg rasa2 nak buat 'temujanji' dengan our Yong-Pal-i oppa kat Singapore or Indonesia ...

Sambil2 berdate dgn oppa, dapat gi negara seberang sekali kan...

So, korang bolehlah lawati...


Jangan lupa klik dan ikuti update di situ kalau nak cuba peluang menang peluang date dengan Dr. Joo Won kita ni...

Aku sekadar share sahaja.

Selamat mencuba~~^^

Ppali ppali! Hihi~

Comments

Popular posts from this blog

[CERPEN : Special Hari Raya] Di Hujung Harapan Aidilfitri

P/S : masih terdapat kesalahan ejaan / perkataan yg masih belum sempat diedit. Harap maaf.
Selamat Membaca.
Kupinta mohon dan maaf atas segala kesilapan dan kekurangan cerpen ini.


DI HUJUNG HARAPAN AIDILFITRI
PAGI 1 Syawal. Setelah orang ramai pulang dari solat sunat Hari Raya Aidilfitri.
Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akbar. Laa ilaaha illallahu Allahu Akbar, Allahu Akbar walillahilhamd...
            Takbir raya berkumandang di siaran televisyen. Cukup sayu kedengaran bagi mereka yang menghayatinya sepenuh hati. Takbir yang menandakan rasa syukur atas kemenangan umat Islam setelah sebulan berpuasa di bulan Ramadhan.
“Ayish nak salam atok.”
Anak kecil yang baru berusia tiga tahun setengah itu tersenyum ceria. Petah sungguh tutur bicaranya. Di dalam fikiran anak ini hanya tergambar keriangan suasana hari raya. Tiada langsung gambaran duka.
Lebih-lebih lagi apabila melihatkan segenap ruang di rumah kampung datuknya ini dipenuhi saudara-mara yang pulang beraya. Semakin sukalah dia dibuatnya.
Sung…

[CERPEN] Labiu, Mr. Taxi Driver Celupku~

“Zareen Imtiyaz Imani!!!”
            “Oiiii, mak nenek aku mau copot jantungku! Eiii aleyyy aleyyy, terperanjat eyyyy!!!”
            Novel di tanganku terlepas. Habis jatuh ke lantai novel yang baru kuhabis baca separuh itu. Sungguh!Aku terkejut sangat! Makhluk tuhan yang mana pulak jerit nama aku ni? Nak gugur jantung aku dengar jeritan bak halilintar membelah bumi ni.
“Astaghfirullahal ‘azim...” Mengucap panjang aku selepas ‘termelatah’ tadi. Aku menenangkan diri seketika. Kemudian dengan pantas aku menoleh ke belakang. Ingin melihat siapalah agaknya gerangan malaun yang buat aku hampir kena heart attack tadi ni.
Huh??? Huk aloh, minah ni yang bikin kecoh rupanya. Siot punya kawan. Aku pandang sekeliling pula. Segera aku tundukkan kepala bila tersedar akan sesuatu. Cover wehhh, cover kononnya ambil novel yang terjatuh kat bawah tadi. Hihihi. Mana tak malu woooo bila tengok beberapa orang kat meja sebelah dah tersengih macam kerang busuk tengok aku melatah macam mak nenek t…

[Cerpen Seram] Teman...

TEMAN... “Awak ambil barang saya, jadi biar saya temankan awak...”
MALAM itu bulan mengambang penuh. Almaklumlah, malam pertengahan bulan Islam. Tia tersenyum sendiri tatkala matanya menjamah panorama yang mengasyikkan itu. Dari celahan batu angin di tangga asrama itu, jelas di mata Tia menangkap cahaya bulan yang begitu indah. Subhaanallah! Maha Suci Allah yang indah dan sukakan keindahan hingga terciptanya suasana yang juga indah ini. “Tia? Baru balik? Daripada Pahang ke ni?” bertalu-talu soalan menyapa gegendang telinga Tia. Dia mencari wajah pemilik suara yang menegurnya itu. Oh, Mila rupanya. Lalu Tia mengangguk dan menghadiahkan senyuman buat temannya itu. Mila, rakan sekuliah merangkap jiran bilik sebelahnya di asrama kolej matrikulasi itu. “Untunglah jadi ketua aras, boleh pergi sana sini. Best betul dapat jalan jauh-jauh ikut kem kepimpinan...” sambung Mila lagi. Kedengaran nada cemburu di situ. “Tak best la Mila. Penat giler kot aku kena ragging tiga hari ni. Nasib baik Jumaat eso…