Sunday, May 28, 2017

Part 2 | #ReviewSKB : Contest "Jom Review!"

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka





Assalamualaikum n Annyeong !

Fiuuu, first of all, sebelum kita mulakan, Cik Ct terlebih dulu nak ucapkan...

Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak 1438 H



Haaa, uolls puasa tak? Kalau tak puasa, tak boleh raya ! Hahaha gursu² je...
Sebenarnya ada hal lain yang Ct nak sampaikan... Bersempena bulan puasa Ramadhan yang dah makin nak dekat ni jugaklah, Ct kena cepat-cepat kongsikan perkara ni kat uolls.. T_T (suka buat announcement last minute kat blog ! *that's so me!*)

Apa yang Cik Ct eager sangat nak bagi tahu adalah.........................................................


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


CONTEST #REVIEWSKB SEDANG BERJALAN !


APA TU
#REVIEWSKB
??


Hehehehe, curious tak ea agak-agak? Buat siapa yang dah follow Facebook page Ct atau FB group Ct mungkin dah tau (itu pun kalau korang alert la.. hehe)...

Tapi mungkin ada jugak yang belum tau, so tak kira la orang dah tau atau belum, Ct masih akan tetap bagitau... Sebab memang tugas Cik Ct nak bagitau melalui post entri kali ni ^^

So meyh kita share...

Bismillahirrahmaanirrahim...

Berkaitan CONTEST #REVIEWSKB

Contest ni sebenarnya dah agak lama berjalan/dimulakan. Dah sebulan juga (pada penghujung April 2017 yg lalu kalau tak silap Ct)... Tapi maafkan Cik Ct ya... Baru sempat update ! Hahaha~

#ReviewSKB ni diadakan bagi memeriahkan lagi ikatan dan mengeratkan lagi hubungan antara para pembeli naskhah Antologi Cerpen Setulus Kasih Buatmu (Antologi SKB) dengan penulis-penulis naskhah pink yang comel tu (Ahaksss. Sorry terpuji buku sendiri... Excited tak pernah habis ni sebab kaver buku tu comel berkaler pink n Ct suka sgt kaler pink! 😂😂😂)

Ehhh banyak sangat kan Ct melalut, okay let's go through SYARAT² PENYERTAAN... Tapi buat yang belum tau n nak tau apa tu Antologi SKB, refer SINI dulu ya ^^

SYARAT² PENYERTAAN CONTEST #REVIEWSKB :



Firstly, SNAP & REVIEW
.
Orait, yg ni mudah je.. Buat yg dah dapatkan n dah baca Antologi SKB, korang tinggal snap je gambar antologi tersebut then up dgn review u'olls tu

SYARAT REVIEW :
-Kena review kesemua 10 buah cerpen
ATAU
-MINIMUM reviu 3 buah cerpen

Secondly,, TAG PENULIS
-Yang ni, syaratnya kena tag FB/IG Minimum 3 orang penulis jugak yg korang kenal
-kalau korang up reviu di FB, sila tag FB penulis yg korang berkenan
(But WAJIB tag Cik Ct yup...^^ Hehe bukan gila kuasa, tapi nak kenal² tiap² peserta #reviewSKB)

Thirdly, HASHTAG : #reviewSKB WAJIB LETAK !
-Hashtag #reviewSKB ni wajib letak ya di penghujung review korang..
(Hehe tak kira la nak letak kat pangkal atau hujung reviu, yang penting #reviewSKB wajib ada ^_^)


Ok itu saje la Syarat² Penyertaan #reviewSKB.
Kalau nak contoh review(yang ditulis oleh salah seorang penulis), mungkin u'olls boleh refer SINI ^^

Sekian, itu aje untuk kali ni...

Next Ct akan update pula tiap penyertaan ^_^

Tto mannayo~ Annyeong !!^_^

Sampai berjumpa lagi~~~^_^
Wassalam :)

*UPDATE (08/06/2017) : 



CONTEST #reviewSKB DAH DITUTUP. PEMENANG AKAN DIUMUMKAN MALAM INI

No comments:

Post a Comment

Dah baca post entry ni? Ace komen sikit.. ^^