Tuesday, May 23, 2017

Part 1 | Antologi Cerpen Setulus Kasih Buatmu Akhirnya Berjaya Dibukukan !

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka



ANTOLOGI CERPEN SETULUS KASIH BUATMU | AKHIRNYA BERJAYA DIBUKUKAN !

Assalamualaikum n Annyeong ! ^^

Lama kan Ct tak post apa-apa di blog ni. Hehe, maaf ya buat yang menanti apa2 entri berkaitan cerita2 yang Ct tulis tapi tertangguh tu.. Tak ada sambungan lagi... Huhuu..

Alright, this is the time I would like to announce this ! ^^


Official cover of #AntologiSKB | Kaver kulit buku rasmi Antologi SKB

Lawa kan 'cover' buku antologi ni? Big thanks buat kakak novelis yang telah berjaya menghasilkan antologi ini dalam bentuk naskhah buku bercetak, iaitu Kak Afifah Yusof ; beliau turut dikenali dengan nama Nuriffa dalam beberapa karya novel2 beliau. Ok, next time insya-ALLAH jika ada kesempatan, Ct akan kongsikan pula novel-novel Kak Afi ya ^^

Sekarang berbalik kepada topik Antologi SKB~

Seperti tajuk di atas, akhirnya projek yang telah dirancang daripada tahun 2015 ni (kalau tak silap) berjaya dilaksanakan jua! Yeay!! Alhamdulillah, syukur sangat..! Berakhir sudah penantian suatu penyeksaan. Hehe.

Ini kaver lama di post yang pernah Ct share pada 2015 masa projek ini baru dirancang...
(Sekarang lain, penulis pun ada yang berubah ^^)



Ada Apa Dengan ...


Antologi Cerpen Setulus Kasih Buatmu ?



  •  Menampilkan karya cerpen 10 orang penulis yang bertajuk :
    1. Aku, Creme Brulee dan Sarah Amalina  - Fathi (review karya beliau yg lain di SINI)
    2. Bukan Dia Seorang - Nuriffa
    3. Bukan Yang Sempurna - Hazlina Hussin
    4. Kalau Dah Jodoh Kita - Asyu Asyura
    5. Kekasih Abadi - Nureen Ahmad
    6. Love You Till Jannah - Ct Roxalynna
    7. Love You, Dr. Vampire - Naurah Hazwany
    8. Seketika Di Sini - Farisha Imani
    9. Suamiku Kasanova - Waisya Carissa
    10. Tuan Azman Legacy - Jasmine

Blurb ringkas Antologi SKB

Part 1


Part 2

Menarik kan? 10 buah cerpen telah kami sediakan untuk menjayakan #ProjekCerpenAmal ni..

Projek Cerpen Amal?

Yup, jika ada yang ingat, back to 2015, Cik Ct pernah post satu entri tentang ni (errkkk. tapi rasanya dah terpadam entri post tu masa kemaskini draf blog T_T *my sily*)

Projek ini memang sedari awal diberi nama sebagai "Setulus Kasih Buatmu" kerana salah satu tujuan, misi dan visi kami para penulis yang terlibat dalam menjayakan projek ini adalah untuk menyumbangkan sebahagian daripada hasil kutipan jualan antologi ini kepada Pusat Jagaan Anak-Anak Yatim yang terpilih. ^^

Bukankah itu menarik? Di samping kami menulis, pembaca pula baca dan sama-sama dapat kumpul manfaat bersama (kerana yang bakal dibantu daripada hasil projek ini juga dapat manfaatnya)

Buat para pembaca novel/cerpen pula, anda dapat menyahut seruan #membacasambilberamal yang merupakan salah satu intipati utama tujuan buku ini diterbitkan buat para pembaca~ ^^

Nak tahu Pusat Jagaan Anak-Anak Yatim mana yang terpilih tu? Teruskan bacaan ya ~ ^^


MAAHAD AZ-ZEIN AL-MAKKI | Pusat Jagaan Anak-Anak Yatim yang terpilih dalam projek cerpen amal #AntologiSKB

(klik gambar DI ATAS untuk ke portal)

Anak-Anak Maahad Tahfiz Az-Zein al-Makki | Sumber : FB Afifah Yusof


kredit gambar : Penulis -Jasmine-



Antologi Cerpen Setulus Kasih Buatmu
ini
boleh didapati dengan

HARGA:

RM25 

**POSTAGE**
(+RM 7 SM / +RM 10 SS)


BERMINAT NAK DAPATKAN ANTOLOGI SKB?

BOLEH DROP KOMEN DI BAWAH / HUBUNGI CIK CT ^^


*Update 24/5/2017*
Oh ya... Lupa Cik Ct nak kongsikan kat sini, RM5 daripada hasil belian naskhah Antologi SKB akan disumbangkan kepada pertubuhan yang dah Cik Ct ceritakan di atas~ ^^

PENGUMUMAN : 

CONTEST #REVIEWSKB  SEDANG BERLANGSUNG KHAS UNTUK PEMBACA ANTOLOGI SKB. SYARAT2 PENYERTAAN BOLEH RUJUK SINI



Ok sekian itu sahaja daripada Ct kali ni. Sampai berjumpa lagi di next entri ! :)

6 comments:

  1. wah! tahnaih ct! hebatlah sudah berjaya bukukan cerpen. tahniah lagi sekali ct! :D
    keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terima kasih kak :)
      Hehehe, rezeki tumpang je dgn kawan-kawan novelis yg lain je ni ^^
      Jagan lupa join contest #reviewSKB ye kak ^_^
      Link : https://web.facebook.com/ctroxalynna.nh/posts/1891177967574466

      Delete
  2. Alhamdulillah..kan๐Ÿ˜Š
    Cantik kak ct promote๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah sempat promote, dik..
    Hehehe, thanks cakap cantik!
    Jangan lupa share yup~ TQ ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome. Haha okey boleh...nti nk mtk tlong boleh ?๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

      Delete
    2. Okay, mintak tolong ape tu?? Boleh dm tepi ๐Ÿ˜‚

      Delete

Dah baca post entry ni? Ace komen sikit.. ^^