SweetMuslimah.com







Sunday, September 27, 2015

The Face Shop Oil Control Water Cushion Foundation (Oil Zero Challenge)

BACA : Novel Kita Suka Sama Suka

| Review |

Assalamualaikum n hai~






Kali ni Ct nak cerita tentang foundation Oil Control Water Cushion dari The Face Shop pulak...

Huuu, tengok gambar atas ni memang cun kan... Sampai rasa macam nak grab cecepat...
Baru tengok gambar aje pun dah menarik habis...^^^
Ok, sabar2, Ct pun baru je tau benda ni bila nampak kat banner Nuffnang&ChurpChurp...
Belum masuk baca kat blog2 pasal mende alah ni (ko panggil mende alah , Ct? Huhu, foundation la)
Lepas tu cecepat search kat Google pasal superb special liquid foundation ni...
Huarrgghhhh, nampak menarik...

Meh nak share sikit...

FAEDAH DARIPA OIL CONTROL WATER CUSHION


LAGI...


Best kan ... ?

6 kelebihan
ni yang tak ada / jarang ada pada foundation liquid biasa...


  1. Mudah dipakai,

    tap tap pat aje kat muka... sesuai untuk adik kakak yg semua jenis nak cepat kan...
  2. Ringan & menyegarkan.

    Tak perlu pakai tebal2. Dia rasa sejuk je bila kena pada kulit~^^
    Kulit dapat kesegaran, hati pun dapat ketenangan...
  3. SPF50++ n PA++!!

    ada UV Protection ni laaa yg penting bagi adik kakak yg selalu bekerja terkena sinaran cahaya matahari ni kan... u'olls bahaya kalau keluar tapi tak de pakai sun protection, sayanglah kulit tak dapat perlindungan...
  4. Kalis Peluh

    Kalis peluh, menas...dia kawal juga minyak muka (bagi mereka yg mengalami muka berminyak..)... tak perlu risau lagi takit solekan muka jadi comot ke ape kan...^^

  5. Microfoam

    Takut comot kalau foundation tertumpah? hehe, dgn Water Cushion ni, tak perlu risau...
    Sebab dia ditempatkan pada bekas microfoam yang padat... Nak guna, barulah tepek span pengoles tu pada microfoam tadi, then tepek ke muka... hihi. senang dan mudah kan?

    Last...but not the least of the advantage of The Face Shop Oil Control ~
  6. Tak Melekit

    Yup... Foundation ni tak melekit mcm sesetengah foundation tu... So, siapa yang allergik n rimas dgn rasa melekit tu, tak perlu lah risau dgn allergik anda tu... Just tap tap tap, dapat pakai dgn sensai yg best... Smooth & comfortable je rasa kat muka~^^


Sebenarnya The Face Shop ni ada buat Oil Zero Challenge, dia bagi promotion potongan 10%... Hingga 30 September ni je...!

So, siapa yang curious...


Mana nak grab ni pada harga yang best?
Nak potongan harga 10% ni?

Okay, tapi kena buat ni dulu...

- Isi borang diskaun 10% The Face Shop di SINI

-
Jangan lupa like Facebook 'The Face Shop' untuk dapatkan lebih banyak tawaran dan produk istimewa~^^

File:The Face Shop-logo.jpg





*********


Pssttttt... Nak tengok tutorial produk ni yg best ?


bila tengok sis Sabrina Tajudin ni buat tutorial make-up... Makin lah aku teruja... 
Nampak flawless n glowing gittew... She's looks amazing!

Tak caya ? Tengok gambar sis ni kat bawah...




Sis Sabrina ada explain lebih detail & buat tutorial sekali mcm mana nak makeup guna Oil Control Cushion ni...
Jom... Serbu tutorial sis Sabrina ni di SINI~^^



******

Btw, sebelum Ct terlupa...

Thanks Nuffnang untuk CPUV ni :)


*****

Jangan lupa lawati

3 comments:

  1. Replies
    1. Wasalam... di kedai2 / outlet The Face Shop ada... :)

      Delete
    2. ataupun direct je order dari laman web Face Shop kat atas tu ^^
      kalau nak beli online

      Delete

Dah baca post entry ni? Ace komen sikit.. ^^