Skip to main content

Review | The Face Shop Oil Control Water Cushion Foundation (Oil Zero Challenge)

| Review |

Assalamualaikum n hai~





Kali ni Ct nak cerita tentang foundation Oil Control Water Cushion dari The Face Shop pulak...

Huuu, tengok gambar atas ni memang cun kan... Sampai rasa macam nak grab cecepat...
Baru tengok gambar aje pun dah menarik habis...^^^
Ok, sabar2, Ct pun baru je tau benda ni bila nampak kat banner Nuffnang&ChurpChurp...
Belum masuk baca kat blog2 pasal mende alah ni (ko panggil mende alah , Ct? Huhu, foundation la)
Lepas tu cecepat search kat Google pasal superb special liquid foundation ni...
Huarrgghhhh, nampak menarik...

Meh nak share sikit...

FAEDAH DARIPA OIL CONTROL WATER CUSHION


LAGI...


Best kan ... ?

6 kelebihan
ni yang tak ada / jarang ada pada foundation liquid biasa...


  1. Mudah dipakai,

    tap tap pat aje kat muka... sesuai untuk adik kakak yg semua jenis nak cepat kan...
  2. Ringan & menyegarkan.

    Tak perlu pakai tebal2. Dia rasa sejuk je bila kena pada kulit~^^
    Kulit dapat kesegaran, hati pun dapat ketenangan...
  3. SPF50++ n PA++!!

    ada UV Protection ni laaa yg penting bagi adik kakak yg selalu bekerja terkena sinaran cahaya matahari ni kan... u'olls bahaya kalau keluar tapi tak de pakai sun protection, sayanglah kulit tak dapat perlindungan...
  4. Kalis Peluh

    Kalis peluh, menas...dia kawal juga minyak muka (bagi mereka yg mengalami muka berminyak..)... tak perlu risau lagi takit solekan muka jadi comot ke ape kan...^^
  5. Microfoam

    Takut comot kalau foundation tertumpah? hehe, dgn Water Cushion ni, tak perlu risau...
    Sebab dia ditempatkan pada bekas microfoam yang padat... Nak guna, barulah tepek span pengoles tu pada microfoam tadi, then tepek ke muka... hihi. senang dan mudah kan?

    Last...but not the least of the advantage of The Face Shop Oil Control ~
  6. Tak Melekit

    Yup... Foundation ni tak melekit mcm sesetengah foundation tu... So, siapa yang allergik n rimas dgn rasa melekit tu, tak perlu lah risau dgn allergik anda tu... Just tap tap tap, dapat pakai dgn sensai yg best... Smooth & comfortable je rasa kat muka~^^


Sebenarnya The Face Shop ni ada buat Oil Zero Challenge, dia bagi promotion potongan 10%... Hingga 30 September ni je...!

So, siapa yang curious...


Mana nak grab ni pada harga yang best?
Nak potongan harga 10% ni?

Okay, tapi kena buat ni dulu...

- Isi borang diskaun 10% The Face Shop di SINI

-
Jangan lupa like Facebook 'The Face Shop' untuk dapatkan lebih banyak tawaran dan produk istimewa~^^


*********


Pssttttt... Nak tengok tutorial produk ni yg best ?


bila tengok sis Sabrina Tajudin ni buat tutorial make-up... Makin lah aku teruja... 
Nampak flawless n glowing gittew... She's looks amazing!

Tak caya ? Tengok gambar sis ni kat bawah...




Sis Sabrina ada explain lebih detail & buat tutorial sekali mcm mana nak makeup guna Oil Control Cushion ni...
Jom... Serbu tutorial sis Sabrina ni di SINI~^^



******

Btw, sebelum Ct terlupa...

Thanks Nuffnang untuk CPUV ni :)


*****

Jangan lupa lawati

Comments

  1. Replies
    1. Wasalam... di kedai2 / outlet The Face Shop ada... :)

      Delete
    2. ataupun direct je order dari laman web Face Shop kat atas tu ^^
      kalau nak beli online

      Delete

Post a Comment

Dah baca post entry ni? Ace komen sikit.. ^^

Popular posts from this blog

[CERPEN : Special Hari Raya] Di Hujung Harapan Aidilfitri

P/S : masih terdapat kesalahan ejaan / perkataan yg masih belum sempat diedit. Harap maaf.
Selamat Membaca.
Kupinta mohon dan maaf atas segala kesilapan dan kekurangan cerpen ini.


DI HUJUNG HARAPAN AIDILFITRI
PAGI 1 Syawal. Setelah orang ramai pulang dari solat sunat Hari Raya Aidilfitri.
Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akbar. Laa ilaaha illallahu Allahu Akbar, Allahu Akbar walillahilhamd...
            Takbir raya berkumandang di siaran televisyen. Cukup sayu kedengaran bagi mereka yang menghayatinya sepenuh hati. Takbir yang menandakan rasa syukur atas kemenangan umat Islam setelah sebulan berpuasa di bulan Ramadhan.
“Ayish nak salam atok.”
Anak kecil yang baru berusia tiga tahun setengah itu tersenyum ceria. Petah sungguh tutur bicaranya. Di dalam fikiran anak ini hanya tergambar keriangan suasana hari raya. Tiada langsung gambaran duka.
Lebih-lebih lagi apabila melihatkan segenap ruang di rumah kampung datuknya ini dipenuhi saudara-mara yang pulang beraya. Semakin sukalah dia dibuatnya.
Sung…

[CERPEN] Labiu, Mr. Taxi Driver Celupku~

“Zareen Imtiyaz Imani!!!”
            “Oiiii, mak nenek aku mau copot jantungku! Eiii aleyyy aleyyy, terperanjat eyyyy!!!”
            Novel di tanganku terlepas. Habis jatuh ke lantai novel yang baru kuhabis baca separuh itu. Sungguh!Aku terkejut sangat! Makhluk tuhan yang mana pulak jerit nama aku ni? Nak gugur jantung aku dengar jeritan bak halilintar membelah bumi ni.
“Astaghfirullahal ‘azim...” Mengucap panjang aku selepas ‘termelatah’ tadi. Aku menenangkan diri seketika. Kemudian dengan pantas aku menoleh ke belakang. Ingin melihat siapalah agaknya gerangan malaun yang buat aku hampir kena heart attack tadi ni.
Huh??? Huk aloh, minah ni yang bikin kecoh rupanya. Siot punya kawan. Aku pandang sekeliling pula. Segera aku tundukkan kepala bila tersedar akan sesuatu. Cover wehhh, cover kononnya ambil novel yang terjatuh kat bawah tadi. Hihihi. Mana tak malu woooo bila tengok beberapa orang kat meja sebelah dah tersengih macam kerang busuk tengok aku melatah macam mak nenek t…

[Cerpen Seram] Teman...

TEMAN... “Awak ambil barang saya, jadi biar saya temankan awak...”
MALAM itu bulan mengambang penuh. Almaklumlah, malam pertengahan bulan Islam. Tia tersenyum sendiri tatkala matanya menjamah panorama yang mengasyikkan itu. Dari celahan batu angin di tangga asrama itu, jelas di mata Tia menangkap cahaya bulan yang begitu indah. Subhaanallah! Maha Suci Allah yang indah dan sukakan keindahan hingga terciptanya suasana yang juga indah ini. “Tia? Baru balik? Daripada Pahang ke ni?” bertalu-talu soalan menyapa gegendang telinga Tia. Dia mencari wajah pemilik suara yang menegurnya itu. Oh, Mila rupanya. Lalu Tia mengangguk dan menghadiahkan senyuman buat temannya itu. Mila, rakan sekuliah merangkap jiran bilik sebelahnya di asrama kolej matrikulasi itu. “Untunglah jadi ketua aras, boleh pergi sana sini. Best betul dapat jalan jauh-jauh ikut kem kepimpinan...” sambung Mila lagi. Kedengaran nada cemburu di situ. “Tak best la Mila. Penat giler kot aku kena ragging tiga hari ni. Nasib baik Jumaat eso…