Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

[Review] Antologi Cerpen : BeautiFool

| Review Buku |
| Antologi Cerpen |


Assalamualaikum n hai~ ^_^
Korang dah tengok banner kat atas ni?
Pink2 gittew... Comeyyy ngatt kannn..^^
Okey... hari ni aku tak ada lah nak cakap banyak... Just nak review satu novel.. eh silap... maaf2, satu antologi cerpen baru yang diberi nama BEAUTIFOOL, keluaran  #bukuSO (boleh search hashtag ni kat instagram kalau u'olls nak tahu lebih lanjut tentang publisher ni) ^_^...

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWER :)

| SEGMEN |



Klik banner untuk join. :)

TQ~

K tata~^_^

Review | The Face Shop Oil Control Water Cushion Foundation (Oil Zero Challenge)

| Review |
Assalamualaikum n hai~



[2015] Petrosains Illusion - Nothing As It Seems

| Review |



Assalamualaikum n hai~^^

Post kali ni Ct nak cerita tentang Petrosains Illusion pulak. Apa benda Illusion tu?
Haaa, meh Ct habaq maiii naaa~

The Shock... The Fear...

Assalamualaikum n hi allz.. ^^

Happy Tuesday morning .

*as I'm writing this, it's still morning here. huuhuu . instead i'm not really happy while writing these, i hope you're happy n do not have this uneasy feeling like me here. ^^
Today, I'm not sharing any kind of novel/short-story in this post . i just wanna blend my mixed feeling when i got a shock news just now .

 i just want that feeling go away . gone from my mind . because i hate this feeling . :(

[K-Drama Info] Dr Joo Won Datang...!

Assalamualaikum n hai...
Hello, bagi peminat setia K-drama , lebih2 lagi pelakon Joo Won yang baru2 ni berlakon dalam drama medical thriller, YongPal-i (kat OneHD tulis 'The Gang Doctor'),,, 

[Movie] Hotel Transylvania 2

| Upcoming movie |


The Drac pack is back for an all-new monster comedy adventure in Sony Pictures Animation’s  Hotel Transylvania 2!

Bila Semangat Menulis Hilang & Datang Kembali~~~

| cerita cik ct |
Assalamualaikum n hai semua...
Hehe, hari ni buat yang se'jarang' kalinya aku nak menulis di sini...  Menulis secara peribadi, bukan berkongsi karya cerpen ataupun karya novel yang sedang aku siapkan... Maafkan aku. Kemungkinan besar hari ini aku takkan kongsikan cerita-cerita 'imaginasi' yang aku tulis. Hari ni Ct Roxalynna hanya ingin berkongsi satu luahan. Sekadar luahan perasaan...
Sama ada korang sudi baca atau tidak, itu terpulang.. Huhhu. Yang pasti aku hari ini, menulis sebagai seorang penulis baru yg masih perlukan sokongan pembaca2 di luar sana...
Ada mata baca post ini,
Ada hati fahami...

[TEASER] Love All Around Us (Part 2)

Bahagia? Bahagiakah aku ketika ini? Aku tersenyum senget. Sekejap cuma. Hambar dirasakan. Senyuman yang menghiasi bibirku terus mati. Saat mataku mulai tertancap pada wajah dan susuk tubuh yang terpamer di cermin meja solek. Mataku ralit memerhatikan ‘dia’ yang ada di cermin itu. Dari atas hingga ke bawah. Aku mengamati segenap inci wajah dan tubuhku. Keluhan berat dilepaskan. Seberat beban yang telah dipikul selama beberapa bulan ini. Sama berat dengan berat tubuhku sekarang ini! Hatiku sudah mulai diserbu perasaan yang sukar dimengerti. Aku membandingkan ‘aku’ yang ada di dalam cermin itu dengan ‘aku’ yang ada di dalam potret perkahwinan itu. Amat ketara perbezaannya! Lapan tahun ini...

[TEASER] Love All Around Us (Part 1)

Assalamualaikum... Tak nak kata banyak, ce baca sambungan post ni... Cerita ni bakal menyusul tak lama lagi.. Cerkon a.k.a cerpen aje tapinya~
Hehehe..^^

[Cerpen Seram] Teman...

TEMAN... “Awak ambil barang saya, jadi biar saya temankan awak...”
MALAM itu bulan mengambang penuh. Almaklumlah, malam pertengahan bulan Islam. Tia tersenyum sendiri tatkala matanya menjamah panorama yang mengasyikkan itu. Dari celahan batu angin di tangga asrama itu, jelas di mata Tia menangkap cahaya bulan yang begitu indah. Subhaanallah! Maha Suci Allah yang indah dan sukakan keindahan hingga terciptanya suasana yang juga indah ini. “Tia? Baru balik? Daripada Pahang ke ni?” bertalu-talu soalan menyapa gegendang telinga Tia. Dia mencari wajah pemilik suara yang menegurnya itu. Oh, Mila rupanya. Lalu Tia mengangguk dan menghadiahkan senyuman buat temannya itu. Mila, rakan sekuliah merangkap jiran bilik sebelahnya di asrama kolej matrikulasi itu. “Untunglah jadi ketua aras, boleh pergi sana sini. Best betul dapat jalan jauh-jauh ikut kem kepimpinan...” sambung Mila lagi. Kedengaran nada cemburu di situ. “Tak best la Mila. Penat giler kot aku kena ragging tiga hari ni. Nasib baik Jumaat eso…